België

Problematiek

Camèn, met het motto "door studenten voor studenten", is een goed doel dat zijn aandacht voornamelijk richt op het ondersteunen van kinderen doorheen hun educatie. Camèn is van mening dat een goed onderwijs de sleutel is naar een betere toekomst.

Camèn heeft als doel zoveel mogelijk studenten te helpen in hun onderwijsloopbaan. Als studenten zijnde, beseften we snel dat hulp van buitenaf een erg gewaardeerde luxe is. Sommige gezinnen die welgesteld zijn, kunnen zich tutors veroorloven voor hun kinderen. Voor anderen is dat niet het geval en daar springen wij driftig en met volle overgave in.


Werkwijze

Camèn staat deze jongeren graag bij in al hun problemen. In België proberen wij vooral kinderen te helpen met een leeftijd van 6 jaar tot 12 jaar. Wij begeleiden hun persoonlijk, door een brug te vormen naar andere (hulp)organisaties die bijlessen organiseren voor leerlingen. Wij werken samen met verschillende scholen die ons de leerlingen doorgeven die deze hulp kunnen gebruiken. En nog belangrijker: ook de ouders kunnen bij ons terecht. Wij staan ouders, die het Nederlands nog niet goed beheersen, graag bij tijdens bijvoorbeeld oudercontacten. Wij geven hun tips hoe ze hun kind het best kunnen bijstaan doorheen hun educatie. Het betrekken van ouders in de onderwijs van hun kinderen en uitleg geven over bepaalde werkingen dat scholen hanteren is een belangrijke meerwaarde dat de ouders appreciëren.

Wij gaan te werk op 2 domeinen:

Ten eerste focussen wij ons op de ouders. Zij spelen een belangrijke rol op gebied van school. Hoe meer het kind door de ouders wordt gesteund, hoe vlotter de schoolloopbaan zal gaan. Wij geven hun tips hoe ze hun kind het best kunnen bijstaan doorheen hun educatie en als de ouders het Nederlands niet goed beheersen, gaan wij mee naar oudercontracten om te vertalen. Wij bestaan immers uit een multicultureel team, die verschillende talen spreken.

Ten tweede vormen wij ook de brug naar andere (hulp)organisaties die bijlessen organiseren voor leerlingen. Wij werken samen met verschillende scholen die ons de leerlingen doorgeven die deze hulp kunnen gebruiken. Zo zorgen wij ervoor dat uw kind altijd de juiste hulp krijgt. 
Steun ons!

In België vormen vrijwilligers het kloppend hart van onze organisatie. Wenst u vrijwilliger te worden, dan kan u ons steeds contacteren via info@camen.be.