België

Problematiek

Camèn, met het motto "door studenten voor studenten", is een goed doel dat zijn aandacht voornamelijk richt op het ondersteunen van kinderen doorheen hun educatie. Camèn is van mening dat een goed onderwijs de sleutel is naar een betere toekomst.

Camèn heeft als doel zoveel mogelijk studenten te helpen in hun onderwijsloopbaan. Als studenten zijnde, beseften we snel dat hulp van buitenaf een erg gewaardeerde luxe is. Sommige gezinnen die welgesteld zijn, kunnen zich tutors veroorloven voor hun kinderen. Voor anderen is dat niet het geval en daar springen wij driftig en met volle overgave in.


Werkwijze

Camèn staat deze jongeren graag bij in al hun problemen. Wij begeleiden hun persoonlijk, maar nog belangrijker: ook de ouders kunnen bij ons terecht.

In België proberen wij vooral kinderen te helpen met een leeftijd van 6 jaar tot 12 jaar. Wij werken samen met scholen die ons de kindjes doorgeven die onze hulp kunnen gebruiken.

Wij gaan te werk op 2 domeinen:

Ten eerste focussen wij ons op de ouders. Zij spelen een belangrijke rol op gebied van school. Hoe meer het kind door de ouders wordt gesteund, hoe vlotter school zal gaan. Wij geven hun tips hoe ze hun kind het best kunnen bijstaan doorheen hun educatie, en als de ouders het Nederlands niet goed beheersen, gaan wij mee naar oudercontracten om te vertalen. Wij bestaan immers uit een multicultureel team (Guinee Conakry, Somalië, België, Ghana en China).

Ten tweede proberen wij het kindje zelf te helpen door taken en toetsen mee in de gaten te houden en leerstof uit te leggen indien ze deze nog niet goed onder de knie hebben. Daartoe geven onze vrijwilligers in onze lokalen bijlessen op computer.. 
Steun ons!

In België vormen vrijwilligers het kloppend hart van onze organisatie. Wenst u vrijwilliger te worden, dan kan u ons steeds contacteren via info@camen.be.

Verdere informatie kan u ook vinden bij 'Vrijwilligers'  

Natuurlijk is financiële hulp ook zeker welkom om zaaltjes te kunnen huren. Hiervoor kan u terecht bij 'Partners'.