The most beautiful thing to give a child is a chance through education

Missie

In ons rijke Westen zien we educatie als vanzelfsprekend, maar niets is minder waar..

Camèn focust zich op twee gebieden: Afrika en België. Elk gebied krijgt een andere aanpak vanwege zijn verschillende noden.

In België ligt onze focus erop om zoveel mogelijk leerlingen en OKAN-leerlingen te helpen in hun onderwijsloopbaan. Onze organisatie bestaat uit een multicultureel team, die verschillende talen spreken. Wij staan ouders, die het Nederlands nog niet goed beheersen, graag bij tijdens bijvoorbeeld oudercontacten. Wij geven hun tips hoe ze hun kind het best kunnen bijstaan doorheen hun educatie. Het betrekken van ouders in de onderwijs van hun kinderen en uitleg geven over bepaalde werkingen dat scholen hanteren is een belangrijke meerwaarde dat de ouders appreciëren.

Ten tweede vormen wij ook de brug naar andere (hulp)organisaties die bijlessen organiseren voor leerlingen. Wij werken samen met verschillende scholen die ons de leerlingen doorgeven die deze hulp kunnen gebruiken. Zo zorgen wij ervoor dat uw kind altijd de juiste hulp krijgt.

In Afrika zijn er veel kinderen die niet naar school kunnen gaan door gebrek aan geld. In Afrika ligt de focus dan ook op financiële ondersteuning. Dit doet onze organisatie door die kinderen kosteloos onderwijs te bieden, met het nodige materiaal tot hun beschikking. Daarnaast volgen we hun vooruitgang op.