Oprichters

Fatoumata Balde

Fatoumata Balde is oorspronkelijk van Guinee, Afrika. Op haar 8 jaar is ze naar België verhuisd.

Haar eerst jaar in België heeft ze Nederlands geleerd, waardoor ze een leerachterstand opliep. Fatou heeft echter nooit opgegeven en wist dat educatie het allerbelangrijkste was. Ze heeft dan ook de sprong van het vijfde leerjaar naar het eerste middeljaar gemaakt om de achterstand te beperken. Uiteindelijk heeft ze haar diploma behaalt via volwassenenonderwijs. In 2016 is ze begonnen aan de opleiding Rechten aan UAntwerpen.

Haar papa is in 1994 naar België verhuisd om zijn geluk te zoeken. Fatou en haar tweelingzus, Ramata, waren toen slechts 2 maanden oud. In 2003 zijn de meisjes, samen met hun mama, naar België overgevlogen.

Haar ouders hebben educatie altijd als prioriteit gezien. Toen de meisjes nog geen Nederlands konden, hebben haar ouders extra bijlessen betaald. Door deze ervaring ziet Fatou de kracht van ondersteuning en motivatie. Ze heeft haar financieel nooit zorgen moeten maken omdat haar ouders hun kinderen altijd steunden om zo hoog mogelijk te reiken. Helaas zijn er veel jongeren, vol met potentieel, die deze kansen niet krijgen...

Dit heeft ervoor gezorgd dat Fatou, samen met de andere meisjes, Camèn heeft opgericht. 

Samsam Guled

Samsam Guled kwam op een 7 jarige leeftijd naar België. Ze komt uit een gezin van twee waarvan zij de jongste is.

Samsam heeft haar lagere school in Antwerpen gevolgd. Op de middelbare school koos ze bewust de richting latijn- wiskunde omdat latijn haar interesseerde. In het derde graad ASO had ze moeilijk en besloot ze via een andere weg haar diploma alsnog te behalen. Dit heeft ze gedaan met behulp van "examencommissie".

Samsam is heel behulpzaam en beseft dat ze jongeren zowel hier in België als in Afrika kan helpen.

Haar doel is dan ook om zoveel kinderen financieel steunen zodat zij ook kans school krijgen om een betere toekomst te hebben.

Binta Barry

Binta is op haar 12de samen met haar zus naar België gekomen. Sinds kleins af aan wou ze altijd anderen helpen. Binta heeft een moeilijke jeugd gehad waardoor zij in internaat moest verblijven. Zij heeft ondanks die moeilijkheden nooit opgeven en haar studies voortgezet. Verder is ze zeer geïnteresseerd in talen: ze spreekt in totaal 6 verschillende talen ( Fulani, Nederlands, Frans, Engels, basis Urdu en basis Koreaans).

Zij geloofd net als de anderen meisjes dat zij enorm veel kans heeft gehad om haar educatie voort te zetten. Binta is een student Office Management.

Zij ziet Camèn als een perfecte match om haar interesse in het helpen van anderen te verwezelijken, niet alleen in Afrika maar ook in België. Er zijn veel kinderen die ongeacht de leeftijd steun van buitenaf kunnen gebruiken. Zij weet als geen andere dat wanneer iemand in jou geloofd het wonderen kan doen voor jou zelfbeeld. Daarom hoopt zij met velen te kunnen helpen in hun studie en te inspireren om nooit op te geven

Ramata Balde

Ramata Balde is oorspronkelijk van Guinee conakry 'west Afrika'. Op haar 9 jaar is zij samen met haar mama en Tweelingszus naar België verhuisd.

Als anderstalige moest zij de Nederlandse taal bemachtigen wat ervoor zorgde dat zij al op een jonge leeftijd achterstand had. Ramata heeft heel veel moeilijkheden gehad in haar onderwijs maar is die altijd weten te overwinnen door de steun en het vertrouwen dat ze kreeg van haar ouders en leerkrachten.

Ramata is niet alleen een student: medische laborant maar ook een mama van een 2 jarige meisje.

Zij is heel hard gedreven om een goed voorbeeld te zijn, niet enkel voor haar dochter maar ook voor vele jongeren die tegenslagen krijgen in het leven. Zij gelooft dat alle tegenslagen in het leven een persoon sterker maakt!

Zoals Nelson Mandela zei: education is the most powerfull weapon which you can use to change the world.

Dit is de reden waarom Ramata en de meisjes Camèn hebben opgericht. Om kinderen die het minder hebben ook de kans willen geven op een educatie zodat zij zichzelf kunnen ontplooien en floreren tot prachtige individuen met eigen missie en visie.

Rudi Deruytter 

Rudi Deruytter studeerde af als jurist aan de Rijksuniversiteit Gent. Daarnaast studeerde hij af in International Banking in Bad Homberg en heeft hij een certificaat van professioneel negotiator aan de Vlerick Business School. 

Rudi is de mentor van Camèn. 

Hij heeft een bankopleiding en werkt voor een familie die eigenaar is van de bank die hij met zijn team aanstuurt. Hij is sportief en zijn levensmotto is 'carpe diem'. 

Al heel zijn leven ondersteunt hij mensen in nood, vooral kinderen. Hij kent als geen ander het belang van educatie. Een opleiding is dan ook noodzakelijk in onze nieuwe, steeds veranderende, wereld. 

De kracht en het enthousiasme van de leden van Camèn zorgen ervoor dat hij maar al te graag zijn schouders en financiële steun geeft. 

Rudi Deruytter is de rots van deze organisatie!

"Glad to be mentor of this briljant NGO team.

All children deserve a fair chance.

If a child is born in a poor area, it isn't the baby's fault.

Improving educational opportunity and quality is fundamental".