Project 2019 - Guinee

Vertrek en aankomst in Guinee Conakry

Ons allereerste project in Afrika, Guinee verliep uitstekend. We vertrokken vanuit België met 5 bestuursleden van Camèn samen met onze mentor Rudi Deruytter die ons vanaf dag één steunde en bijstond. Aangekomen in Guinee, Conakry, werden we uitgelaten begroet door ons andere temperamentvolle team dat gevestigd is in Guinee zelf en ze droegen allemaal een wit t-shirt met ons logo daarop. Het was een mooie vertoning. Na de warme ontvangst hebben we op de eerstvolgende dag kennisgemaakt met het gehele team Guinee.   

Kennismaking met de kinderen

Op maandag 1 Juli 2019 vond een uitgebreide selectie plaatst waarin 19 kinderen, na bevragingen, geselecteerd werden van de in totaal 28.

Voor de overgebleven kinderen moest de selectie gebeuren op de volgende dag. Na afloop van alle selecties werden de families van ieder kind ook individueel benaderd die zich, gelukkig voor ons benaderbaar opstelden. We maakten kennis met hen en legden vervolgens kort maar krachtige interviews af. 

Aankoop schoolmateriaal

Op woensdag 3 juli 2019 hebben wij aankopen gedaan van alle nodige schoolmaterialen: schrijfgerei, handboeken, schooltassen, etc.

Teambuilding

Op de daaropvolgende dag deden we aan teambuilding in een hele prachtige stad genaamd Dubréka. Zo hebben we onder andere een bijzondere plek bezocht waar indrukwekkende watervallen de omgeving sierden.

Radio bezoek

Op vrijdag vond er een bezoek plaats bij de locale radio 'radio familia fm' plaats. Met dit bezoek wilden wij de locale bevolking inlichten over Camèn.

Er werd evenals ook gesproken over het ontstaan van Camèn en we maakten van de gelegenheid gebruik om ook reclame te maken van ons opkomende evenement die de volgende dag plaats zou vinden.

De luisteraars hadden ook de mogelijk om direct naar het radiostation te bellen en ons vragen te stellen. 

Evenement Guinee Conakry

Op zaterdag 6 juli 2019. In eerste instantie vond de voorstelling van onszelf plaats. Ons project werd haarfijn uitgelegd aan enigszins belangrijke gasten die daar aanwezig waren. Ook werden de schoolpakketten overhandigd aan de geselecteerden en hun families..